Linnaosavanem: inimeste kodudesse tagasipöördumine selgub täna

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeautod Kuldnoka tänaval.
Päästeautod Kuldnoka tänaval. Foto: Marek K

Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb ütles, et eeldatavalt selgub päeva jooksul, kas Kuldnoka 6 kortermaja üks trepikoda, kus täna öösel kahe inimeses elu võtnud plahvatus toimus, on elamiskõlblik.

Mihhail Korb ütles, et pärast täna öösel Kristiine linnaosas Kuldnoka tänava üheksakorruselise maja ühes korteris toimunud plahvatust ja tulekahju evakueeriti selle trepikoja kõigi üheksa korruse korterite elanikud, keda oli kokku üle 30.

«Meie poole pöördus neist 13, kellest 12 majutasime hotelli ja ühe inimese sotsiaalmajja,» rääkis Korb Postimees.ee'le. Sotsiaalmajja paigutati 93-aastane vanainimene, kes vajas rohkem hoolt.

Korb kinnitas, et maja tervikuna on täiesti elamiskõlblik, kuid küsimus on eelkõige vahelagedes neljandal korrusel asuva õnnetuskoha läheduses. «Päästeteenistujad toimetasid väga operatiivselt ja paigaldasid kahjustatud korterisse toestuse,» rääkis ta.

Linnaosavanem oli sündmuspaigas ka ise kohal ja ütles, et kella seitsme ajal hommikul tundus olukord kontrolli all olevat. Kogu maja oli tema sõnul ärevil ja erakorralist sündmust uudistamas. «See ei taha kuidagi inimese arusaamisse mahutuda, kuidas selline asi on võimalik. Täiesti kahetsusväärne,» kommenteeris Korb plahvatust. «Üldse on raske aru saada, mis toimus,» tõdes ta, et juhtunu uurimine on alles väga algfaasis.

«Pärast seda, kui eksperdid täna töö lõpetavad, selgub, kas inimesed saavad kodudesse tagasi minna või mitte,» ütles Korb, kinnitades, et linnaosavalitsus abistab kindlasti kõiki kodu kaotanud majaelanikke juhul, kui tagasi minna ei tohi.

Korb ei teadnud, kas maja on kindlustatud, kuid kinnitas, et korteriühistuga on koostöö hea.

Tallinnas Kristiine linnaosas Kuldnoka tänaval asuva üheksakorruselise maja ühes korteris kärgatas täna veidi pärast südaööd plahvatus, mille tagajärjel hukkusid mees ja väike laps.

Üks plahvatuse ja tulekahju ajal kõrvakorteris viibinud ja vingu saanud mees on nüüdseks haiglast koju lubatud, kuid teine endiselt Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Plahvatanud korteris olnud naine on meedikute jälgimise all, samuti kaheaastane laps, kes pääses vigastusteta. Kõige raskemad on väidetava peretüli tõttu kohale kutsutud ja plahvatuse hetkel korteri ukse taga seisnud meespolitseiniku vigastused.

Juhtunut uurib kriminaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles