Naaber: mees võis hukkuda tulekahjus, mitte plahvatuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda korruse korter, milles plahvatas.
Neljanda korruse korter, milles plahvatas. Foto: Karli Saul

Täna öösel Tallinnas Kuldnoka tänaval plahvatanud korteri elanikega samal korrusel elanud vanem mees rääkis Postimees.ee'le, et hukkunud korteriperemees, keskealine Sergei ei pruukinud surma saada plahvatuse tagajärjel, vaid võis hukkuda hiljem tulekahjus.


Naabrimees kinnitas Postimees.ee'le, et pärast plahvatust nägi ta korteri ukse vahelt, et Sergei kõndis toast tuppa. Hiljem aga selgus, et mees oli hukkunud. Kuna plahvatuse järel puhkes korteris suur tulekahju, oletas naaber, et see saigi Sergeile saatuslikuks.  

Hukkunud Sergei korteri all elanud naise sõnul oli Sergei elanud oma korteris pikemat aega, naine koos kahe lapsega kolis sinna umbes aasta eest. Erilisi pretensioone naabrinnal ülemise korteri elanike suhtes polnud.

Naabrinaise andmetel oli mees varem vangis istunud, kuid umbes viie aasta eest vabanes sealt ja hakkas korralikult tööl käima. Vahel harva käisid tal külas ka sõbrad, kellega koos napsitati, kuid selles polnud naabrinna sõnul midagi häirivat.

Ühe kummalise seigana tõi naabrinaine välja selle, et mõni aeg tagasi puuris Sergei oma korteri toa- ja esikupõrandasse auke ning toppis sinna metallvardaid, mis naabrinna laest läbi tulid. Naisterahvas pakkus, et ju tegi naabrimees remonti.

Alumise naabri väitel kuulus korter surma saanud Sergei emale. Naabrinaise enda korteril on lagi plahvatuse tagajärjel sisse kukkunud ning pole teada, kas see veel elamiseks kõlbab.

Paar trepikoda edasi elanud vanem mees rääkis Postimees.ee reporterile, et tema öösel pauku ei kuulnud ning alles hommikul avastas, mis oli juhtunud.

Plahvatanud korteri elanikke ta enda sõnul ei tundnud ja millegi erilisega nad tema meelest silma ei paistnud.

Tallinnas Kuldnoka tänav 6 asuva üheksakorruselise maja ühes korteris kärgatas täna veidi pärast südaööd plahvatus, mille tagajärjel hukkus mees ja väike laps.

Haiglasse viidi veel korteris olnud naine ja laps, kaks naaberkorteris olnud meest ning plahvatuse hetkel korteri ukse taga olnud vanemkonstaabel, kes oli eelnevalt kutsutud kohale väidetava peretüli tõttu, mis naabreid häiris.

Üks sama trepikoja elanik märkis, et enne politsei saabumist oli korterist juba paar-kolm tundi kõva lärmi kostnud. Kui politseinikud kohale jõudsid, siis ust neile ei avatud, kuid naisterahva kisa oli endiselt kuulda. 

Politseinikud olevat valmistunud ust maha murdma, kuid ühel hetkel toimus plahvatus ning ukse taga seisnud politseinik paiskus majaelaniku sõnul kahe ukse vahele ja sai tõsiselt viga.

Plahvatanud korteri all elanud naise sõnul polnud varem tülitsemisele viidanud käratsemist korterist kostnud ning kõik oli rahulik.

Keskpäeva paiku oli politseilindiga piiratud plahvatanud maja tagumine osa. Korteris viibisid politseiuurijad, kes loopisid aknast välja kärgatuses rämpsuks muutunud esemeid. Veel lõunaajalgi rippus akna taga öösel korterist välja paiskunud arvutimonitor.

Plahvatanud korteri akende ümbruses on seintel tugevad põlemisjäljed. Samal korteril on aknad katki, samuti korrus kõrgemal. Plahvatus oli nii tugev, et akende purunemisel olid klaasikillud lennanud tagaoleva maja seina äärde välja.

Maja ümber võis näha uudishimulikke linnakodanikke, kes juhtunu üle isekeskis arutlesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles