Harjumaal põles eile öösel kaks maja maha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu pühapäeva süttisid Tallinna külje all, lennuvälja taga asuvas Soodevahe külas põlema kaks hoonet.


Kõigepealt langes tuleroaks Roosimäe teel asuva Laanemetsa talu abihoone, millest jäid püsti vaid 70 aasta vanused kiviseinad. Elumaja oli süüdatud juba mitu aastat tagasi, rääkis talu omanik, kes oma nime ei soovinud avaldada.

Ka eileöise tulekahju põhjuseks pidas ta süütamist. Süütajate eesmärgiks olevat tema sõnul katuseplekk kerge vaevaga kätte saada ja metallikokkuostu viia.

Otsekui peremehe sõnade kinnituseks jalutasid sealsamas ringi kaks meest, kes teadjate sõnul olevat metallikokkuostupunktide püsikliendid. Oma kaubiku olid arvatavad metallikratid nurga taha jätnud.

Peremehe sõnul polnud hoones elektrit. Samuti polnud seal midagi sellist, mis oleks võinud ise süttida. «Seal oli ainult natuke puitmaterjali. Ega siin ei saanud ju midagi hoida, kõik varastati ära. Isegi elektriliin keriti kokku ja viidi minema,» rääkis kinnistu omanik.

Lagedil elava mehe sõnul oli tal taluga vaid valu ja vaeva. Midagi seal teha ei saanud, sest kõik lõhuti või varastati ära. Isegi kartuleid ei saanud maha panna, sest needki tuhniti kohe üles ja viidi minema. Mõne aasta eest läks elumaja samamoodi kahtlastel asjaoludel põlema.

Teine tulekahju oli umbes kilomeeter maad esimesest kaugemal ning sinna viiv tee oli lund nii täis, et päästjad sellele autoga ligi ei pääsenud. Voolikuid tuli vedada paarsada meetrit üle põllu. Selle ajaga jõudis hoone maani maha põleda. Tuleaseme järgi otsustades oli hävinud maja sealse pilpaküla kohta ebatavaliselt suur ja ruumikas.

Ilmselt oli keegi majas elanud või käinud seal midagi tegemas, sest külatänavat katvasse paksu lumekihti olid kellegi jalad sisse trampinud sügava raja, mis lõppes maha põlenud maja värava juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles