Vaher plahvatusest: ukse mahalõhkumine ei olnud õigustatud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Vaheri sõnul lahenevad peretülid tavaliselt hoopis teistsuguselt ja selliseid tagajärgi ei saabu.
Elmar Vaheri sõnul lahenevad peretülid tavaliselt hoopis teistsuguselt ja selliseid tagajärgi ei saabu. Foto: Toomas Huik

Põhja prefekt Elmar Vaheri sõnul ei olnud ukse mahalõhkumine Kuldnoka tänava korrusmajas plahvatanud korteris õigustatud, sest politseile teadaolevalt ei olnud kellegi elu ohus.

Laupäeva hilisõhtul kella 23.45 ajal sai politsei Tallinnas väljakutse Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist, kuid kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud, vahendas ERR Uudised.

«Antud juhul ukse mahalõhkumine ei olnud õigustatud, sest teave, mida kohale saadetud politseipatrull sai, oli tavaline,» rääkis prefekt «Aktuaalsele kaamerale». Tema sõnul saab politsei orienteeruvalt 1000 sellist teadet aastas ning tavaliselt lahenevad peretülid hoopis teistsuguselt ja selliseid tagajärgi ei saabu.

Vaheri kinnitusel on selliseid juhtumeid, kus politseil tuleb võtta tarvitusele väga ratsionaalsed meetmed ja uks avada, aastas kaks-kolm. «Need on seotud väga kindla ja kontrollitud informatsiooniga ning kui on alust arvata, et inimese elu on ohus. Antud juhul sellist informatsiooni politsei ei omanud.»

Pärast südaööd toimus üheksakorruselise maja neljanda korruse korteris plahvatus, mis tappis mehe ja väikelapse ning vigastas veel mitut, kellest osa viibivad haiglaravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles