Spetsialist: pakkumisi narkoveoks tehakse palju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimkaubandusega seotud probleemidega tegeleva Sirle Blumbergi arvates pole välistatud, et Peruus narkootikumidega vahele jäänud neiud ei teadnud, millesse end segavad.
Inimkaubandusega seotud probleemidega tegeleva Sirle Blumbergi arvates pole välistatud, et Peruus narkootikumidega vahele jäänud neiud ei teadnud, millesse end segavad. Foto: Peeter Langovits

Inimkaubanduse ohvreid abistava MTÜ Living for Tomorrow spetsialist Sirle Blumberg ei pea üllatavaks, et kaks eesti neiut vahistati hiljuti Peruus narkoveol, sest pakkumisi sellisteks tööotsadeks tehakse meil palju.

«See juhtum tundub üpris klassikaline ja tüüpiline, võiks isegi öelda, et see ei pannud mind ausalt öeldes väga imestamagi – see, et eestlased kuskil niimoodi vahele jäävad. Ma arvan, et selliseid pakkumisi siin Eestis tehakse tüdrukutele küll ja küll,» rääkis Blumberg.

Ta kirjeldas, et esmane tööpakkumine, mis lõppeb narkoveo või inimkaubandusega, tehakse tavaliselt Eestis, olgu siis interneti vahendusel või näiteks ööklubis. Edasi pakutakse, et makstakse kinni lennupiletid või tullakse muul moel tööotsijale vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles