HIV-kliinik nõuab lehereklaamiga ravimeid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ekspressis ilmunud reklaam.
Eesti Ekspressis ilmunud reklaam. Foto: repro ajalehest

Narvas asuv HIV-positiivseid ja aidsi haigestunud inimesi nõustav Linda kliinik väidab ajalehes, et Narvas elavatelt HIV-positiivsetelt on võetud eluvõimalus, kuna sotsiaalministeerium on taganenud plaanist toetada kliinikut ravimitega. Ministeerium väidab, et kliinik ei suuda HIV-positiivsetele piisavalt abi pakkuda.

Eilses Eesti Ekspressis ilmus reklaampinnal pilt terviseala asekantslerist Ivi Normetist, mille juures on kirjas «Narvas elavatelt HIV-positiivsetelt inimestelt võetakse võimalus elule» ja «Ivi Normet, Teie otsusest sõltub, kas abi jõuab abivajajani». Reklaamis palub mittetulunduslik terviseasutus Linda kliinik endale ravimeid, mis päästaksid elusid.

Kliiniku advokaat Sven Veltmann selgitas, et Linda kliiniku lõi Linda HIV SA HIV-positiivsetele ja aidsi haigestunud inimestele, kellel endal ei ole erilist soovi ravi saada. Veltmanni sõnul on see sihtgrupp kõige tõenäolisem haiguse levitaja ning nendega tuleb tõsiselt tegeleda ja vaeva näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles