Estoonlased kujutavas kunstis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estoonlased kujutavas kunstis
Estoonlased kujutavas kunstis Foto: Kultuurikava.ee

Reedel, 6. septembril avatakse Adamson-Ericu muuseumis Estonia maja 100. juubeli avalöögina näitus „Estoonlased kujutavas kunstis", mis toob publikuni teatri- ja muusikaelus säranud isikud ning annab mitmele põlvkonnale võimaluse meelde tuletada aastakümneid tagasi saadud nostalgilisi teatri- ja kontserdielamusi.

20. sajandil kujunes heaks tavaks jäädvustada armastatud artiste nende kaasaegsete kunstnike poolt. Loominguliste isiksuste põnevad karakterid ja legendaarsed rollid on näitusel edasi antud nii maali, graafika kui ka skulptuurina.

„Eksponeeritud on Estonia trupi varasemaid liikmeid, nagu Theodor Altermann, Netty ja Paul Pinna, Betty Kuuskemaa, aga ka tähti pärast Teist maailmasõda: Anna Ekston, Georg Ots, Ülle Ulla, Aime Leis, Anu Kaal, Urve Tauts ja mitmed teised," kommenteeris näituse kuraator, kunstiajaloolane Ülle Kruus. „Teadlikult lisasime dirigente ning kujunduskunstnikke, kellest nii Raimond Kull kui ka Natalie Mei on samuti oma valdkonna alustaladeks."

Näitust saadab mitmekesine publikuprogramm – kolme kuu jooksul toimuvad kohtumisõhtud ja töötoad, kus hubasesse muuseumikeskkonda toovad lisaväärtust nii endised kui ka praegused teatrimaja artistid ja spetsialistid. Kooligruppidel on võimalik osaleda haridusprogrammides.

Tänavu tähistatakse suurejoonelise ning mitmekülgse programmiga eestlaste rahvusliku sümboli, Estonia teatri- ja kontserdimaja valmimise 100. aastapäeva, mille üheks osaks on ka näitus „Estoonlased kujutavas kunstis". Ekspositsioon ja seda saatev programm valmisid koostöös Rahvusooper Estonia, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi ning Estonia Seltsiga.

Näitus „Estoonlased kujutavas kunstis" jääb Adamson-Ericu muuseumis avatuks 24. novembrini 2013.

Näitusega kaasnevad üritused, vaata täpsemat infot siit.

Estonia maja 100 festivali programm: www.estonia100.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles