Alar Sikk läheb vallutama kaht Himaalaja tippu korraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Sikk
Alar Sikk Foto: Liis Treimann

Eesti kuulsaim mägede vallutaja Alar Sikk läheb 3. aprillil koos nelja eestlase ja kolme leedulasega Himaalajasse, et seal esimeste eestlastena vallutada kaks üle 8000 meetri kõrgust tippu ühe korraga.

«Tänapäeval ei pääse enam ühegi üle 8000meetrise ega teistegi tuntud mägede otsa ilma rahata - välja on mõeldud sarnased paketid nagu turistidele, mis on sama hästi kui kohustuslikud,» põhjendas Alar Sikk Õhtulehele, miks kokkuhoiu huvides valiti soodsam pakett kahe mäe vallutuseks korraga.

Kohustuslikena kuuluvad alpinismipaketti baaslaagri telgid, kokk ja koka abi ning sideohvitser, kes hoolitseb piiriületuste eest (aga teisest silmanurgast jälgib, kuidas alpinistid end maailma rahvarohkeimas riigis ülal peavad), samuti tõlk.

Kõigepealt rünnatakse Cho Oyut, siis väike puhkus baasis ja tagasi, Xixabangma tippu.

«See võib olla psühholoogiliselt ülim hetk, kui tundub, et mägi on võetud ja tegelikult algab kõik uuesti - oled kaotanud arvukalt kilosid, järelikult on kadunud ka jõud,» ennustab Alar Sikk rasket vallutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles