Politseinike eest põgenenud liiklusrikkujad said karmi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Lõuna prefektuur määras kokku 700 euro suuruse trahvi kahele mehele, kes Põltsamaal eirasid autoga sõites politseinike peatumismärguannet ning olid sunnitud peatuma alles siis, kui korrakaitsjad olid nende sõiduki rehvi tulirelvast puruks lasknud.

Sündmused Põltsamaal said alguse 27. septembril enne südaööd, kui patrull märkas linnas kahtlustäratava sõidustiiliga Honda Civicut. Autojuht eiras politsei peatumismärguannet ja sõitis edasi linnapiiridest välja Kuningamäe külla. Ohtlikke manöövreid teinud ja kiirust ületanud sõiduki peatamiseks kasutas politseinik teenistusrelva, tulistades ühe lasu hoiatuseks õhku ning järgmise lasu sõiduki rehvi. Masin peatus Põltsamaal, kus autos olnud kaks noormeest garaažide ja majade vahele põgenesid.

Politsei alustas juhtunu osas väärteomenetlust, kogus tõendeid ning kuulas üle mitmeid tunnistajaid. Saadud info pinnalt selgitas politsei välja, et autot juhtis juhtimisõiguseta 21-aastane noormees. Kõrvalistmel oli temaga autoomanikust 18-aastane noormees. Jaoskonnas läbi viidud ülekuulamisel tunnistasid mõlemad juhtunus ka oma süüd. Autot juhtinud nooruk selgitas, et tema teguviisi taga oli hirm puuduva juhiloa ning võimaliku töökoha kaotuse pärast.

Neljapäeval määras politsei autojuhile politsei peatumismärguande eiramise ja juhtimisõiguseta rooli asumise eest karistuseks 500-eurose rahatrahvi. Et autoomanik oli oma masina andnud juhtimisõiguseta isiku valdusesse, karistati teda 200-eurose rahatrahviga.

Põltsamaa konstaablijaoskonna piirkonnavanem Üllar Sõmera sõnas, et noorukite vangerdused vältida vastutust tehtu ees tõid neile kokkuvõttes kaasa karmima karistuse. «Noorte naiivne lootus sündmuskohalt põgenemise järel puhta nahaga pääseda osutus petlikuks, sest kogutud tõendid viitasid kõigest hoolimata endist viisi just neile,» kommenteeris Sõmera.

Politsei tuletab meelde, et peatumismärguande eirajatesse suhtutakse ühtmoodi resoluutselt. Enese ja teiste liiklejate turvalisuse tagamiseks ning karmima karistuse vältimiseks tuleb peatumismärguande saades sellele koheselt reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles