Vormelipiloot leiti surnuna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria De Villota
Maria De Villota Foto: SCANPIX

Hispaanias Sevillas leiti oma hotellitoast surnuna vormelipiloot Maria de Villota, kes tegi läinud aasta juulis Inglismaal Marussia vormel-1 autot testides üliränga avarii.

Toonases õnnetuses näo- ja koljuvigastusi saanud ning parema silma kaotanud 33-aastane de Villota paranes traumadest ning kinnitas alles hiljutises intervjuus, et soovib kunagi taas võidusõiduauto rooli istuda. Lahkamine näitas, et hispaanlanna surma põhjuseks oli südameseiskumine, mille suure tõenäosusega omakorda põhjustas ajumassi nihkumine. Endise vormel-1 sõitja Emilio de Villota tütar viibis Sevillas, et reklaamida oma järgmisel nädalal ilmuvat autobiograafiat pealkirjaga «Elu on kingitus».

De Villotat meenutasid hea sõnaga paljud vormel-1 maailma suurkujud. «Kaotasime alati naeratava võitleja,» lausus Ferrari piloot Fernando Alonso. McLareni sõitja Jenson Button oli hispaanlannaga viimati kohtunud tänavu Barcelona etapi ajal. «Tegelesime tollal ühe lastele suunatud heategevusliku projektiga ja Maria oli esimesena valmis aitama ning kutsus ka palju teisi sõitjaid appi,» sõnas Button.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles