Omavalitsusliidud taotlevad teede remondiks 110 miljonit krooni lisaraha

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont.
Teeremont. Foto: Margus Ansu

Eesti Maaomavalitsuste Liit ja Eesti Linnade Liit tegid valitsusele ettepaneku eraldada kohalike teede korrashoiuks aasta lõpuni täiendavalt 110 miljonit krooni.

Pöördumise põhjuseks on 2009-2010. aasta karm talv ja rasked lumeolud, mis on kohalikele omavalitsustele teehoiuks eraldatud rahad ära kulutanud.

Eesti Maaomavalitsuste Liit kogus valdadelt ja linnadelt kassaandmeid 2010. aasta kahe esimese kuu jooksul talviseks teehooleks tehtud kulude kohta ning eeldatavaid tekkivaid kulusid 1. aprilli seisuga.

«Andmed esitanud linnade kulud moodustavad 99,1 protsenti ja valdade kulud 86,7 protsenti  neile kavandatud teehoiu toetuse mahust. Osas omavalitsusüksustes on olukord eriti kriitiline, sest  arvestuslik kulu võib ületada toetuse mahtu üle kolme korra. Üle kahe korra suuremaks võib see kujuneda kaheksas omavalitsusüksuses,» seisis organisatsioonide pöördumises.

Maakondadest on kõige raskem olukord Jõgevamaal, kus kulud moodustavad toetusest 136,0 protsenti, Pärnumaal 120,6 protsenti ja Lääne-Virumaal 92,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles