President julgustas õpilasi oma arvamust väljendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Postimees/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Harjumaal Jüri Gümnaasiumi ja andis abiturientidele koolitunni, julgustades neid oma arvamust välja ütlema.

«Olge söakad end väljendama. Kui te ei julge tagasihoidlikkusest oma arvamust välja öelda, siis ei võeta teie arvamust ka kuulda,» julgustas riigipea. «Ja siis on teil pärast võimalus vaid jõuetult kurta või kirjutada anonüümseid netikommentaare.»

«Sooviksin väga, et Eesti noored oleksid sõnakad, ei nõustuks vaikides kõigega, mida neile räägitakse ja esitaksid enda argumenteeritud väiteid, mis toetuvad nende teadmistele ja haridusele,» rõhutas president Ilves. «Siis olete ise paremad ja meie riik on parem.»

Jüri Gümnaasiumis õpib 860 õpilast ning ühe katuse all on lisaks gümnaasiumile ka kohalik raamatukogu, valla spordikeskus ja huvialakool. Riigipea kohtus ka kooli õpetajatega ning kirjutas külalisteraamatusse: «Olen kindel, et siit saavad õpilased edaspidiseks selle vundamendi, mis aitab neil elus edukalt hakkama saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles