Tõnissoni maja ilmutab elumärke

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Jaan Tõnissoni Seltsi algatajaid soovib, et majast Anna Haava 7 kujuneks midagi enamat kui Tõnissoni majamuuseum. Praegu on selle aknad kaetud plekkidega, millel on fotosid Eesti kunagise suurima poliitiku perest ja sama maja tubadest.
Osa Jaan Tõnissoni Seltsi algatajaid soovib, et majast Anna Haava 7 kujuneks midagi enamat kui Tõnissoni majamuuseum. Praegu on selle aknad kaetud plekkidega, millel on fotosid Eesti kunagise suurima poliitiku perest ja sama maja tubadest. Foto: Kristjan Teedema

Unustuse hõlma jäetud maja Anna Haava 7, milles elas ligi 40 aastat Eesti poliitika suurkuju ja endine Postimehe omanik Jaan Tõnisson, on suvel koristustalgutel tühjenenud rämpsust. Seda oli kolm autokoormat.

«Esimesel korral oli 20 inimest, teisel korral 15 ja kolmandal korral septembris oli 12,» meenutas Jaan Tõnissoni elu ja tegevust põhjalikult uurinud Krista Aru, kes praegu töötab Eesti Teadusagentuuri juhatuse nõunikuna.

Saasta prügikonteineritesse tassimisel tekkis mõte moodustada Jaan Tõnissoni Selts. «Katsume Tõnissoni krundi ja maja korrastamise, parandamise ja ülesehitamisega näidata, et talle nii oluline ühistegevus ei ole Eestis kuhugi kadunud, et see elab edasi,» lisas Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles