AdvanFort: kogu laeval olnud varustus oli õigesti registreeritud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

USA turvafirma AdvanFort, kelle piraaditõrjelaeva töötajad reede öösel India vetes kinni peeti, kinnitab, et kõik laeva dokumendid olid õigesti registreeritud ning tänab India rannavalvet tormi tõttu laeva oma sadamasse viimise eest.

«AdvanFort soovib tänada ja kiita India rannavalvet, Tuticorini sadamaametnikke ning kohalikku politseid, kes lubasid meie aluse Seaman Guard Ohio oma sadamasse, et tankida ja pääseda taifuun Phailini eest,» teatas ettevõte ERR Uudistele.

Alus pakub ettevõtte kinnitusel majutusteenust AdvanForti piraadiküttidele. «Lisaks tavapärasele meeskonnale, oli Ohio pardal ka hulk eralepingu alusel relvastatud turvameeskonna liikmeid, kui alus India sadamasse sisenes,» märkis ettevõte.

AdvanForti sadamas olevate töötajate sõnul jäävad meeskond ja turvamehed kogu sadamas oleku ajaks laevale ning tunnevad end hästi, saades värsket toitu ja vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles