Heidi Ojamaa: kaitseliit pole õlleklubi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: TÖÖTAJA :TALLINN, EESTI, 27SEP12.
Postimehe töötaja Heidi Ojamaa.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: TÖÖTAJA :TALLINN, EESTI, 27SEP12. Postimehe töötaja Heidi Ojamaa. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel aastal kehtima hakanud uus Kaitseliidu seadus kärbib organisatsiooni vabatahtlike liikmete otsustamisõigust ja teeb relvituks organisatsioonisisesed kontrolli- ja juhtimismehhanismid.

Eks see olegi nii, et kuna tegu on avalik-õigusliku juriidilise isikuga, mis saab riigilt raha, peab organisatsioonis toimuv olema selge, üheselt mõistetav, kontrollitav. Samas, Saaremaa laevakompanii saab ka riigilt raha, kas valitsus kinnitab ka nende aastaeelarve?

Uue seaduse järgi peab valitsus kinnitama liidu kodukorra, mida eelmisel nädalal ka tehti. Natuke nagu totter. Ühe organisatsiooni kodukord on selle organisatsiooni kultuuri küsimus, seega siseküsimus ja selle peaks ka kinnitama organisatsiooni juhtorgan.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles