Lapsed uurisid Supilinna nurgakesi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna gümnaasiumi võistkondade arvates on just too Supilinna maja see, kus Mika Keräneni raamatus elas professor Must. Küsimuste lehele tuli maja kohta kirjutada kolm iseloomustavat lauset.
Kivilinna gümnaasiumi võistkondade arvates on just too Supilinna maja see, kus Mika Keräneni raamatus elas professor Must. Küsimuste lehele tuli maja kohta kirjutada kolm iseloomustavat lauset. Foto: Margus Ansu

«Pane sinna, et see on kahekorruseline, kandiline ja kole maja,» kostab tüdrukute seltskonnast sädinat. «Aga miks sa ütled, et see kole on?» kaitseb teine hele hääl maja, kus lasteraamatu järgi elas professor Must.

Supilinna nurgatagustest kindlaid maju üles leida on üsna keeruline, eriti kui sinna kanti päris esimest korda sattuda. Peamiselt Annelinnas ja Ihastes elavatel Kivilinna gümnaasiumi neljandate klasside lastel oli kaasas küll ka väike abimees, Mika Keräneni raamatutesse trükitud kaart.

Paljusid asju aga kaardil kirjas ei ole. Näiteks, kus asub raamatust tuntud vana roosa maja või Päikesemaja? Mis numbrit kannab Mari kodutänaval asuv bareljeefiga kaunistatud maja või mis asi see bareljeef üldse on? Ja milline on Herne poe tunnuslause?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles