Nobeli majandusauhind läks finantsturgude uurijatele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi Kuninglik Akadeemia kuulutas eile, et Nobeli majandusauhinna saab kolm USA teadlast: Eugene F. Fama ja Lars Peter Hansen Chicago ning Robert J. Shiller Yale’i Ülikoolist.
Rootsi Kuninglik Akadeemia kuulutas eile, et Nobeli majandusauhinna saab kolm USA teadlast: Eugene F. Fama ja Lars Peter Hansen Chicago ning Robert J. Shiller Yale’i Ülikoolist. Foto: Reuters/ScanPix

«Pole mingit võimalust, et aktsiate ja võlakirjade hindu oleks võimalik ennustada järgmisteks päevadeks või nädalateks. Aga laias laastus on täiesti võimalik ennustada hindu pikemas perspektiivis, nagu kolmeks kuni viieks aastaks,» seisis Rootsi Kuningliku Akadeemia teates, kus anti teada, et tänavune Nobeli majandusauhind jagatakse kolme USA majandusteadlase vahel.

Kolmest auhinnasaajast kõige tuntum on Robert J. Shiller, kelle arvukad kommentaarid on ilmunud ka eesti ajakirjanduses.

«Finantsid on moodsa tsivilisatsiooni mootor. Meie kõige paremaid tegevusi tuleb finantseerida ning minu soov on, et finantsmaailm areneks ja teeniks inimkonda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles