Kohus mõistis süüdi imikut raputades vigastanud mehe

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis 30-aastase mehe süüdi oma lapsele ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises. Isa raputas nutvat last nii, et too kaotas teadvuse.

Süüdistuse järgi võttis mees tänavu veebruaris oma neljakuusel tütrel mõlema käega kaenla alt kinni ja raputas teda tugevasti, et laps nutmise lõpetaks, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Raputamise tagajärjel kaotas laps teadvuse, tal tekkisid hingamisraskused ning ta toimetati eluohtlikus seisundis haiglasse. Haiglas diagnoositi tüdrukul sisemised vigastused, mis viitavad raputatud lapse sündroomile. Arstidel õnnestus siiski lapse elu päästa ja püsivaid tervisekahjustusi tal ei tekkinud.

 «Mees ei teadnud, et lapse raputamisel võivad olla nii rängad tagajärjed, kuid arvestades lapse vanust ja raputamise intensiivsust, oleks ta pidanud oma tegevuse ohtlikkust mõistma. Isa süüd vähendab see, et ta kutsus lapsele kohe kiirabi ja kahetses juhtunut südamest,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles