Meningiidipuhang kestab edasi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu on märgatavalt kasvanud haigestumine enteroviirusmeningiiti: kui suvel oli palju haigestunuid Tartumaal, siis nüüd on haigus levinud Jõgevamaale. «Suvel oli Lõuna-Eestis viirusliku meningiidi puhang, mis nüüd on raugemas,» rääkis Tartu Ülikooli kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael. Ta lisas, et viimastel nädalatel on lastekliinikusse pöördunud mõned lapsed Jõgevamaalt.

Terviseameti andmetel on selle aasta üheksa kuuga Eestis registreeritud 233 enteroviirusmeningiidi haigusjuhtu, mida on üle 200 korra enam kui eelmisel aastal. Mullu registreeriti 26 enteroviirusmeningiiti haigestumist. Haigusjuhte on registreeritud pea kõikides maakondades, v.a Hiiumaal, Saaremaal ja Valgamaal. Enim oli haigestumisi Harjumaal (73 juhtu, sh Tallinnas), Tartumaal (63 juhtu) ja Ida-Virumaal (37 juhtu).

Haigestumise tõus algas juunis 18 registreeritud haigusjuhuga, maksimaalne haigete arv 102 registreeriti juulis, augustis oli haigestumisi 69. Septembris on märgata haigestumiste arvu vähenemist, registreeriti 42 juhtu. Kaks kolmandikku haigestunutest olid kuni 14-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles