Hea toidu talu peremees paneb toitu armastust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammuri talu peremees 
Erki Saar ei ole elus päevagi veetnud kokanduskursustel, kuid tema talurestoran kuulub Eesti parimate söögikohtade hulka.
Tammuri talu peremees Erki Saar ei ole elus päevagi veetnud kokanduskursustel, kuid tema talurestoran kuulub Eesti parimate söögikohtade hulka. Foto: Maarja Otsa

Otepää külje all asuva, Eesti viiekümne parima söögikoha hulka kuuluva Tammuri talurestorani peremees Erki Saar luges kord
«isegi ei mäleta enam, kust», et heasse sööki tuleb panna südant ja armastust. «See täitsa toimib,» ütleb ta muigega, milles on nii irooniat kui ka tõsidust.

Kaheksa aastat tagasi kolis Erki Saar tütrega Tallinnast Otepää lähedale Mäha külla ning hakkas taastama üle saja aasta perekonna käes olnud vanaema talu. Aga et töökohti maakohas kandikul ei serveeritud nagu restoranis sööke, tuli kiiresti välja nuputada, kuidas end maal elades ära majandada.

«Kaalusin suusalaenutuse avamist, ikkagi Otepää ju,» lõõbib mees. «Aga suusalaenutusi oli liiga palju, samas kui normaalselt süüa ei pakkunud siin piirkonnas sel hetkel keegi. Pubid, kus on seitse aastat üks ja sama menüü olnud – see pole hea söök,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles