Janek Luts lahkub Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Luts.
Janek Luts. Foto: Toomas Huik.

Sellel neljapäeval lahkub Janek Luts Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt, uue peatoimetaja nimi pole veel teada.

Luts ütles Postimehele, et lahkumine toimub rahumeelselt ja poolte kokkuleppel. Põhjuseks polnud erimeelsused lehe juhtimisel. «Pigem on see nii, et pooled jõudsid järeldusele, et nii koos enam edasi ei saa. Ju me siis ei olnud üksteisega rahul,» ütles Luts.

«Otsus oli suhteliselt ootamatu,» tunnistas ta. Eesti Ekspressi toimetus sai lahkumisest teada täna hommikul, Lutsu viimane tööpäev on neljapäeval.

Lutsu sõnul on keeruline öelda, kas Eesti Ekspressis on oodata muutusi. «See segadus, mis on paberajakirjanduses ülemaailmselt praegu – kuidas paberil ja kuidas ekraanidel – ega seal väga selgeid üheseid vastuseid ei ole. Ekspressil on vähemalt ette näidata väga selge digilehe projekt, mis tasapisi kogub jõudu ja ma arvan, et see oli omal ajal õige valik. Kuidas see edasi hakkab töötama, näitab tulevik.»

Uue juhi määramiseni jätkavad Eesti Ekspressi juhtimist Tarmo Vahter ja Sulev Vedler.

Lutsu sõnul plaanib ta aja maha võtta ja veel ei ole selge, kus ta karjääri jätkab. Ekspress Grupi sees uut ametikohta talle pakutud ei ole.

Lutsu sõnul andsid Eesti Ekspressi juhina töötatud aastad talle haruldase kogemuse. «Kollektiivi kohta oleks «super» öelda isegi liiga banaalne. Mulle jäävad väga head mälestused ja väga palju kogemusi,» sõnas ta.

Luts oli aastatel 2000–2003 Tartu Raadio juhatuse esimees ja 2003–2011 Kuku Raadio peatoimetaja. Eesti Ekspressi peatoimetajana töötas ta maist 2011.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles