Prokurör nõudis ennustusportaali tüssanutele trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennustusportaal Fortuuna.ee
Ennustusportaal Fortuuna.ee Foto: www.fortuuna.ee

Ennustusportaali fortuuna.ee tüssamises süüdistatava kolme noormehe kohtuprotsess jõudis kolmapäeval Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör neile rahalisi karistusi.

Süüdistaja hinnangul on 24-aastase Janno, 19-aastase Risto ning 23-aastase Märteni süü arvutikelmuses tõendatud ning kohus peaks neile määrama vastavalt 9000, 10 000 ning 7500 krooni suurused rahalised karistused. Kohtualuste kaitsjad palusid kohtul oma kliendid õigeks mõista.

Harju maakohus langetab otsuse aprilli teisel poolel.

Eeluurimisel kogutud andmte järgi avastasid Janno, Risto ning Märten, et fortuuna.ee veebikeskkonna haldajale AS-ile Spordiennustus panuste tegemiseks raha üle kandes on võimalik portaalihaldajat petta. Nimelt sai toimingut teha nii, et reaalselt ülekantav rahasumma oli väiksem, kui ennustusportaal selle fikseeris. Kui portaal oli raha laekumise fikseerinud, võtsid noormehed selle sealt välja.

Süüdistuse järgi tüssas Risto veebiportaali haldajat 2006. aasta aprilli algusest mai keskpaigani 103 tehinguga kokku 98 994 krooniga. Janno pettis kannatanult 2005. aasta novembrist kuni järgmise aasta maini 69 korral välja kokku 64 899 krooni ning Märten 2006. aasta veebruarist aprillini 96 korral 35 089 krooni.

Kohtueelse uurimise lõppedes said noormehed süüdistuse arvutikelmuses, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse. Samuti on kannatanul võimalus nõuda süüdistatavatelt sisse tekitatud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles