Sundüürnik jäi kohtus kaotajaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelikümmend kolm aastat kahetoalises ahiküttega korteris elanud sundüürnik Raimo Riives pole nõus üürihinna tõusuga ega kavatse rohkem maksta. Tartu maakohus Riivese hagi OÜ Sõbra Kinnisvara vastu ei rahuldanud.
Nelikümmend kolm aastat kahetoalises ahiküttega korteris elanud sundüürnik Raimo Riives pole nõus üürihinna tõusuga ega kavatse rohkem maksta. Tartu maakohus Riivese hagi OÜ Sõbra Kinnisvara vastu ei rahuldanud. Foto: Margus Ansu

«Kohtunik on ka minu vastu. Ütleb, et mul on raha küll,» kurdab kaheksakümneaastane sundüürnik Raimo Riives, kes otsustas korteriomaniku üüritõstmise kohtus vaidlustada, sest pidas seda põhjendamatuks. 

Tüli sai alguse möödunud aasta septembris, kui Vaba tänaval asuva kahetoalise ahiküttega korteri omanik OÜ Sõbra Kinnisvara teatas Riivesele, et tõstab kahe kuu pärast üüri. Siiani maksis Riives 95 eurot kuus, edaspidi pidi üürisumma tõusma 125 eurole.

«Turuhinnad on tõusnud ja kõikidel teistel oleme seal majas üüri tõstnud. Tema on ainuke, kellel pole kolm aastat tõstetud. Ma ei tegele sotsiaalabiga ja ei saa ühte inimest nii kaua poputada,» lausus OÜ Sõbra Kinnisvara juhatuse liige Ergo Mõtus ning soovitas pensionäril otsida odavam elamispind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles