Päevakübar ja küüslauk peletavad külmetust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: SCANPIX

Sügisel on apteegiriiulitel laias valikus toidulisandeid, mis lubavad talve eel organismi turgutada. Südameapteegi proviisor-juhataja Tiina Kompus soovitab, millise abimehega tasub kargele talvele vastu minna.

«Apteekides selliseid asju polegi, mis üldse ei aitaks,» naeris Kompus. «Minu esimene soovitus on punane päevakübar, seda tuntakse aastasadu taimena, mis suudab hästi vastu seista haigustekitajatele,» märkis Kompus. «Päevakübar suurendab valgete vereliblede arvu, mis tõkestavad põletike teket. Taime toimeained takistavad ka viiruste levimist,» lisas Kompus. Apteekides on punane päevakübar saadaval tablettidena, tilkadena ja siirupina.

Kompus toonitas, et päevakübarat ei tohi kasutada koos teiste ravimitega, mis maksa kahjustavad. Samuti ei tohiks neid tarvitada HI-viiruse puhul. Uuringute järgi pole see soovitatav inimestele, kellel on tuberkuloos, leukoos, kollagenoos ja sclerosis multi­plex. Mõnel üksikul tootel on hoiatus, et see ei sobi rasedatele ja rinnaga toitvatele emadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles