Lausing: Sepp ja Parbus läksid Savisaare eest vangi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing kinnitab, et ajaleht Vesti Dnja vajas elus püsimiseks pidevalt ärimeeste annetusi.
Tarmo Lausing kinnitab, et ajaleht Vesti Dnja vajas elus püsimiseks pidevalt ärimeeste annetusi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavolikogu aseesimehena 2007. aastal AS Jüri Vilmsi sihtasutust juhtinud endine keskerakondlane Tarmo Lausing kirjeldas Postimehele antud intervjuus muu hulgas, kuidas sai alguse Tallinna Farmaatsiatehasega seotud pistiselugu, mis aitas vangi viia Ivo Parbuse ja Elmar Sepa ning tõi sihtasutusele 500 000 krooni.

«See Tallinna Farmaatsiatehase (TFT) lugu on kurikuulus, sest selle eest pandi muude tegude seas vangi Elmar Sepp, Ivo Parbus ja Raivo Unt. Vilmsi SA juriidilise isikuna mõisteti samuti süüdi. Ühesõnaga - ärimehed soovisid Tondi tänavale kõrghoonet ehitada, Vesti Dnja sai 500 000 ning linn algatas mõni aeg hiljem soovitud detailplaneeringu. Varem oldi sellest detailplaneeringust kusjuures keeldutud linnavalitsuse poolt. Ma mäletan täpselt, millest see lugu alguse sai,» rääkis Lausing.

Ta kirjeldas seejärel Edgar Savisaare juures toimunud kohtumist, kus koostati ärimeeste nimekirja, kellelt võiks raha küsida ning ka seda, kuidas jõudis jutt TFT omanikeni.

«Mõned nädalad hiljem oli mul juba kohtumine TFT direktori Raivo Undiga, kes teatas, et omanike poolt on huvi toetada Vesti Dnja ajalehte 500 000 krooniga. Selline otsekohesus oli mulle kergenduseks! Talle olevat antud ülesandeks see soliidselt vormistada,» rääkis Lausing. Tema hinnangul läksid Elmar Sepp ja Ivo Parbus vangi Edgar Savisaare eest. 

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk märkis Lausingu juttu kommenteerides, et Lausing üritab teha kampaaniat kohal, kust politsei ja kohus on juba üle käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles