Lausing: Sepp ja Parbus istusid Savisaare eest

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing kinnitab, et ajaleht Vesti Dnja vajas elus püsimiseks pidevalt ärimeeste annetusi.
Tarmo Lausing kinnitab, et ajaleht Vesti Dnja vajas elus püsimiseks pidevalt ärimeeste annetusi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Paljastustega avalikkuse ette tulnud Tarmo Lausingu parteitöö hulka kuulus koos Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega ärimeestega kohtumine ja neilt raha küsimine.

Tallinna linnavolikogu aseesimehena 2007. aastal SA Jüri Vilmsi sihtkapitali juhtinud Tarmo Lausingul on lisaks varasemale paljastusi veelgi. Peale selle, et ta pidi leidma Kadri Simsonilt saadud 350 000 kroonile mustale rahale annetajaid, oli tema raskeim tööülesanne sihtkapitali vee peal hoidmine. See tähendas, et kogu aeg oli raha puudu – seejuures mitte kümned tuhanded kroonid, vaid sajad tuhanded, isegi miljonid.

Vaadates Jüri Vilmsi sihtasutuse 2007. majandusaasta aruannet, selgub, et tulusid oli 12,8 miljonit krooni (2006. aasta tulu 3,2 miljonit), kuid aasta lõpuks oli põhitegevuse miinus 5,6 miljonit krooni. «Suurem osa tuludest tuli ärimeestelt. Ligi 13 miljonit krooni, pea miljon eurot, see on suur raha,» tõdeb Lausing nüüd ja lisab, et ei sooviks üldse rääkida Jüri Vilmsi sihtasutusest, vaid eelistab nimetada seda Vesti Dnjaks, sest just selle venekeelse ajalehe väljaandmine oli asutuse peamine tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles