Ettevõtlikud noored istutasid Tallinna lasteaedadesse marjapõõsaid

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustsõstrad.
Mustsõstrad. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kahel viimasel nädalal viis MTÜ Heade Mõtete Sõpruskond Euroopa Noorte abil ellu vahva projekti, mille raames said viis Tallinna lasteaeda viljapuuaia -  kokku istutati lasteaedadesse 50 marjapõõsast ja viljapuud.

«Projekti idee sündis sellest, et nägime, kuidas lasteaialapsed armastavad süüa aiasaadusi, olgu see siis kaalikatükk, õun või peotäis mustsõstraid. Märgates, et lapsed eelistavad ka ise õhtuooteks süüa lapsevanemate poolt lasteaeda toodud kodumaised maheõunu ja teisi vilju, tekkis idee tulla vastu laste enda isule, tervisele ja lasteaiale, kes raha säästab,» rääkis ettevõtmise eestvedaja Kreity Karu.

«Eesmärgiks saigi lasteaia ühe väikese unistuse täitmine - rajada neile oma vilja kandev aed. Ühelt poolt oli meie soov muuta laste toit tervislikumaks, teiselt poolt aga anda lastele mõista, kuidas toit nende lauale tuleb, et nad saaksid selles protsessid osaleda, hoolitseda oma aia eest koos kasvatajatega ning ühiselt aiakultuuri arendades saaksid nad arendada ka oma loovust, õppida aiapidamist, õppida taimede eest hoolt kandma,» rääkis Karu.

Iga lasteaed sai ise valida, milliseid puid/põõsaid endale aeda soovib ning üheskoos laste ja kasvatajatega saigi kokku 50 taime selle kahe nädala jooksul istutatud. Lastele räägiti lühidalt, miks puuviljad ja marjad head on, kuidas neid süüa ning tutvustati istutatavaid taimi. Istutamise käigus kerkis loomulikult palju küsimusi alates sellest, miks vihmaussid head on lõpetades päikese ja vee vajalikkusest taime jaoks. Pärast istutamist ootas ka tervislik piknik, kus laste lemmikuks sai värske piparmünditee meega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles