Balti laevaremonditehases põles laev

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti laevaremonditehases süttis kolmapäeva pärastlõunal põlema laev.  Täpsemad asjaolud on praegu veel selgitamisel.

Esialgsete andmete kohaselt on laevaremonditehases ujuvdokkis seisval laeval tulekahju.

Päästeameti pressitalituse edastusel põleb laeva vööriosas üks ruum. Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 14.40. Inimesed tulekahjus vigastada ei ole saanud.

Kustutustöid teevad kohapeal päästjad Kesklinna, Kopli, Lilleküla ja Mustamäe päästekomandodest ning kaks operatiivkorrapidajat.

Põhja päästekeskuse juhi Priit Laosi sõnul pole põlengute osas Balti laevaremonditehase territooriumil statistikat koondatud, kuid ülemäära sageli neid tema hinnangul ei toimu.

«Tallinnas ja Harjumaal tervikuna on laevaremonditehastel suur osatähtsus. Töö raskusaste neis on vägagi kõrge, sellest tulenevalt ka suur tuleoht. Põlenguid on tõesti aastas mõned korrad, viimane neist oli aga hoopis plahvatus. BLRT territooriumil paikneb aga mitmeid erinevaid ettevõtteid, seega üleüldist hinnangut, et tuleohutusega probleeme oleks või et tulekahjusid liialt sageli esineks, nii lihtsalt anda ei saa,» rääkis Laos Postimehele.

Päästetöötajate jaoks tähendab laevapõleng Laosi sõnul tavalisest riskantsemaid olusid. «Sellisel objektil põlengu likvideerimine tähendab vägagi raskendatud tööd - suitsu sukeldumist ning peaaegu olematut nähtavust,» lisas Laos.

BLRT Grupi pressiesindaja Katerina Danilova kinnitusel on remondis olnud laeva tulekahju kontrolli alla saadud, kustutustööd veel käivad. Täpsemad asjaolud, ka põhjused, on veel selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles