Amfetamiiniga äritsenud grupi liikmed mõisteti pikaks ajaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk.
Amfetamiinipakk. Foto: Politsei.

Harju maakohus mõistis vangi kuritegeliku grupi liikmed, kes valmistasid kokku ligi 10 kilogrammi amfetamiini ning plaanisid seda müüa.

Harju maakohus tunnistas Aleksander Nazimovi ja SvetlanaVorobei süüdi narkootilise aine ebaseaduslikus suures koguses käitlemises ning mõistis talle karistuseks 13 aastat vangistust. Karistuse kandmise alguseks loetakse eelmise aasta jaanuar.

Sama paragrahvi alusel tunnistas kohus süüdi Nikolai Romanovi ning karistas teda 11-aastasevangistusega. Seda suurendati aga varasema karistuse ärakandmata osa arvelt ning lõplikuks karistuseks jäi 12 aastat, 8 kuud ja 13 päeva vangistust.

Narkootikumide käitlemises kaasosalisteks olnud Katrin Abarbartšuki karistati kolmeaastase tingimisi vangistusega sama pika katseajaga ning Temur Kuršubadzet nelja-aastase vangistusega.

Keskkriminaalpolitsei pidas mullu jaanuaris Romanovi Harjumaal kinni pärast pikka tagaajamist, mille käigus sai kahjustada mitu politseisõidukit ning haavata mehega kaasas olnud naisterahvas.

Sama politseioperatsiooni käigus leiti kokku ligi 10 kilogrammi amfetamiini. Pärast kinnipidamist avastasid keskkriminaalpolitseinikud Kohila vallas narkolabori, kust leiti amfetamiini ning selle valmistamiseks vajalikke lähteaineid.

Riigiprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt oli Vorobei ülesanne amfetamiini valmistamise operatsioonis klientideleidmine ning Nazimov valmistas suures koguses narkootilist ainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles