Mähelasi paneb Ecolandi kaupluse ehitus muretsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Osa Mähe elanikke on mures, et kui praeguse Ecolandi hotelli juurdeehitisena valmib toidu- ja esmatarbekaupade pood, muutub parkimine ja liiklus Randvere ning Pärnamäe tee ristmiku ümbruses päris hulluks.



MTÜ Mähe Selts esindaja Erik Vesti sõnul ei ole mähelastel midagi uue kaupluse vastu, sest sealkandis puudub praegu tõesti koht, kust toitu ja esmatarbekaupu osta.



«Küsimus on vaid asukohas ja selles, mil viisil tagatakse, et kaupluse rajamisega ei halveneks olulisel määral ümbritsevate elanike eluolu ning et kauplus oleks jätkusuutlik ka aastate pärast,» märkis ta.



Inimesi ei teavitata


Jätkusuutlikkuse all mõtles Vest ohtu, et kui uues poes kruvitakse hinnad liiga kõrgele ning kaubavalik ei rahulda ostjaid, võib omanik poe mingil ajal kahjumi tõttu lihtsalt kinni panna ja selle asemel hotelli veelgi laiendada. Siis jäävad mähelased jälle kaupluseta.



Mähe Seltsi esindaja sõnul andis Tallinna linnaplaneerimise amet 11. märtsil välja ehitusloa ja praegu käivad ehitustööd juba täie hooga. Ehitusplaanidest ei olevat aga kordagi räägitud kohaliku asumi inimesi ühendava Mähe Seltsiga ning projekti ei ole tutvustatud vahetutele naabritele Kõdra ja Vabarna tänaval.



Pirita linnaosa arhitekt Tiina Paalberg ei nõustunud Vesti väidetega. Ta ütles, et 2009. aasta oktoobris ja novembris tutvustati ajakirjanduses mitu korda uue kaupluse rajamise põhimõtteid. Siis oleksid ka Mähe asumi inimesed saanud eelprojekti koostamisel kaasa rääkida.



Ka Pirita linnaosavanem Tiit Terik ei pidanud Mähe Seltsi väiteid õigeks. Tema sõnul on poe ehitamine Ecolandi hotelli juurde päevakorras olnud juba 2008. aastast alates.



Projektist teavitati inimesi ka Pirita lehes. 6. aprillil tutvustab linnaplaneerimise amet linnaosavalitsuses veel kord kõigile soovijaile kaupluse ehitusprojekti.


Teriku sõnul on linnaosale laekunud umbes 300 inimese allkirjaga avaldus, et Mähele rajataks toidukauplus.



Parkimine saab korda


Parkimise kohta ütles Paalberg, et Ecolandi hotelli ja tulevase kaupluse omanikud on omandanud naaberkrundid ning sinna on kavas rajada korralik parkla. Peale selle lisandub poe ette 16 kohta sõiduautodele ja koos hotelliga on seal parkimiskohti kokku 30.



Parkimiskohtade väidetavat vähesust põhjendas linnaosavanem Terik sellega, et tulevane kauplus on eelkõige mõeldud ümberkaudsetele elanikele. Mingit suurt supermarketit Ecoland ei ehita.



Randvere ja Pärnamäe tee ristmiku kohta ütles linnaosavanem, et selle uuendamise ja fooridega varustamise projekt on juba olemas. Praegune ohtlik liiklussõlm uuendatakse koos Randvere tee viimase lõigu rekonstrueerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles