Vikerraadio kuulajate lemmiksaade on «Müstiline Venemaa»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli Reval Olümpia konverentsisaalis toimus Postimehe iga-aastane arvamusliidrite lõuna. David Vseviov.
Hotelli Reval Olümpia konverentsisaalis toimus Postimehe iga-aastane arvamusliidrite lõuna. David Vseviov. Foto: Peeter Langovits

Täna sünnipäeva tähistav Vikerraadio avalikustab kuulajate lemmiksaated, kümne päeva jooksul oli kõigil võimalik saadetele nii kodulehekülje, e-kirja kui ka posti teel hääli anda, enim hääli kogus Venemaa ajaloost kõnelev saade «Müstiline Venemaa», mille autor on David Vseviov.

«See saatesari ei räägi ainult Venemaast, vaid räägib inimestest. Saade on ka nendest inimestest, kes valitsevad ja elavad Eestis. Näiteks Kalinin, Trotski,
Stalin - me võime mõelda, ohoo, kas pole mitte sarnaseid inimtüüpe siinsamas Eesti pinnal ringi käimas; kas nende mõttelaad ei tule tuttav ette? See on mu salajane mõte, miks ma seda saadet teen. Ajalugu teevad inimesed ja inimesed pole eriti muutunud. Ajalool on aga kalduvus korduda,» vahendas rahvusringhäälingu pressiesindaja David Vseviovi sõnu.

«Müstiline Venemaa» sai alguse veebruaris 1997. aastal. Saate kaasautor, toimetaja ja saatejuht oli kuni oma surmani (31. detsember 2003) Terje Soots.

Saate materjalide järgi on ilmunud raamatusari «Venemaa – lähedane ja kauge» ning välja antud raamat «Bütsantsi keisrid». Saatesarja ja raamatu eest sai David Vseviov 2005. aastal kultuuripreemia. TNS Emori andmetel kuulab «Müstilist Venemaad» iga nädal 80 000 inimest.

Teiseks lemmiksaateks valisid kuulajad Hendrik Relve «Kuula rändajat», mida toimetab Haldi Normet-Saarna. Saatel on Emori andmeil 60 000 kuulajat nädalas. Kolmandaks hääletati Aarne Rannamäe ja Lauri Hussari juhitav «Rahva teenrid», mida kuulab iga nädal 90 000 inimest.

Vikerraadio alustas 3. aprillil 1967 Eesti Raadio II programmina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles