Jaan Tätte suundub sügisel ümbermaailmareisile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi saarevahi ametit peab Jaan Tätte.
Vilsandi saarevahi ametit peab Jaan Tätte. Foto: Raigo Pajula

Vilsandi saarevahina töötav näitekirjanikust muusik Jaan Tätte plaanib septembris alustada koos kaaskonnaga vähemalt poolteist aastat vältavat ümbermaailmareisi.

Lisaks Jaan Tättele on meeskonna tuntumad liikmed näitleja ja muusik Marko Matvere ning kinnisvaraärimees Toonart Rääsk, viimane on ühtlasi ka ümbermaailmareisile mineva jahi kapten ja ettevõtmise suurrahastaja, kirjutas Meie Maa.

Maakerale tiiru pealetegemiseks on asutatud MTÜ Keskeakriis, mis kavatseb soetada Prantsusmaalt jahi, mai lõpuks peaks jahtlaev Eestisse jõudma ning siis algab jahi maailmareisiks ümberehitamine, septembri lõpus saab ümbermaailmareis praeguste kavade juures Pirita sadamast alguse.

Jahi nimeks saab suure tõenäosusega Priius ja kogu projekt kannab nimetust «Ümber imelise ilma», jahi meeskonda hakkab kuuluma 4–5 püsiliiget ning 2–3 meeskonnaliiget vahelduvad etappide kaupa.

Priiusest saaks ümbermaailmareisi teostumise korral kolmas Eesti jaht, mis maakerale tiiru peale teinud, varem on sellega hakkama saanud Lennuk ja Martha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles