Vallajuhid süüdistavad Kuressaaret laste ebavõrdses kohtlemises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) juhatuses olid arutlusel Kuressaare linna huvikoolide kohamaksud, mis vallajuhtide rehkenduste kohaselt on maalastele suuremad kui linnalastele.


SOLi büroo direktori Jüri Pärteli sõnul pole siin laste võrdsest kohtlemisest juttugi. «Esmaspäeval saame linna finantsjuhtidega kokku, siis arutame asja,» ütles Pärtel, kirjutab Oma Saar.

Tänavu 2. märtsil on linnavalitsus kehtestanud kohamaksumuse lapse kohta aastas. Dokumendi järgi tuleb omavalitsusel maksta muusikakoolis käiva lapse eest 21 919 krooni ja spordikoolis käiva lapse eest 11 442 krooni aastas, kunstikoolis on ühe lapse kohamaksuna kirja pandud 17 840 krooni ning huvikeskuses 13 947 krooni.

Võttes aga ette linna eelarverea, selgub sealt, et linn maksab ise muusikakoolis käiva linnalapse eest 18 997 krooni ja spordikoolis käiva lapse eest 5152 krooni. Kunstikoolis maaliv või joonistav laps läheb linnavalitsusele maksma 15 315 krooni ja huvikeskuse ringitöös osalev 10 555 krooni. Vallajuhtide sõnul on vahed märgatavad.

Kuressaare abilinnapea Mati Mäetalu ütles kommentaariks, et päris nii mustvalgelt neid kohamaksusid võtta ei saa.

Linnavalitsuse rahandusnõunik Mai Takkis ütles, et linnas on mitmed (muuhulgas ka hari-dusasutuste) teenused-tegevused tsentraliseeritud. «Sellest tulenevalt ei kajastu nende tegevuste rahastamine üksikute asutuste eelarvetes, vaid on arvutatud kohamaksu koosseisu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles