Trükiajalugu astub tulevikku

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Trükimuuseumi juhatuse liikmed Madis Mikkor (paremalt) ja Lemmit Kaplinski, raamatuköitja Sten Kasak ja autojuht Nikolai Panov tõid reedel Kastani 38 hoonesse, kus veel mõni aeg tagasi asus Greifi trükla, mitu tonni trükiseadmeid ja -tarvikuid.
Eesti Trükimuuseumi juhatuse liikmed Madis Mikkor (paremalt) ja Lemmit Kaplinski, raamatuköitja Sten Kasak ja autojuht Nikolai Panov tõid reedel Kastani 38 hoonesse, kus veel mõni aeg tagasi asus Greifi trükla, mitu tonni trükiseadmeid ja -tarvikuid. Foto: Lauri Kulpsoo

Vanad trükiseadmed kaaluvad sadu kilosid ja isegi tonne. Mis hea võimalus vanametalli eest raha teenida! Paljusid neist seadmeist ongi tabanud see kurb saatus, mõni on aga õnnega koos.


Tartu pärmivabriku õuel seisis suurel reedel suur tõstukiga veoauto, mille juures vajutas nuppe autojuht Nikolai Panov. Seekord vinnas konks autokasti voltimismasina. Ees ootasid ka linotüüp ja monotüüp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles