Plahvatuse üle elanud naine ei vastanud mehe lähenemiskatsetele

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglas paranesid küll Jekaterina füüsilised vigastused, kuid hingehaavad jäävad. Miks Sergei oma kodus lõhkekeha plahvatama pani, ei suuda naine siiani mõista.
Haiglas paranesid küll Jekaterina füüsilised vigastused, kuid hingehaavad jäävad. Miks Sergei oma kodus lõhkekeha plahvatama pani, ei suuda naine siiani mõista. Foto: AGF.ee

Kuldnoka tänava pommiplahvatusest eluga pääsenud naise väitel tekkis neil saatuslikul õhtul mehega tüli seepärast, et naine ei soovinud vastata mehe lähenemiskatsetele, kirjutab

venekeelne leht Den za Dnjom

.



Lehele plahvatuse asjaoludest rääkinud Jekaterina (25) väitel oli neil kodus kuni saatusliku 27. märtsi õhtuni kõik korras. Naise väitel polnud aasta algusest temaga koos elanud Sergei teda varem kordagi löönud.

Tol laupäeva õhtul tegi tantsijannana töötav Jekaterina koos oma töökaaslastega viimaseid proove aprilli keskel vene teatris toimuvaks esietenduseks. Pärast seda mindi koos naise õe ja veel nelja tantsijannaga proovide lõpetamist tähistama Jekatrina Kuldnoka tänava koju.

Sellega lükkas naine ühtlasi ümber meedias siiani levinud versiooni, et plahvatusele eelnes Sergei noorema venna Igori vanglast vabanemise pidu. Kui sõbrannad õhtul üheteistkümne paiku lahkusid, hakkas Jekaterina elukaaslane ja korteri omanik Sergei Iskakov naisele lähenema.

«Me läksime tülli sellepärast, et ma ei soovinud intiimset lähedust. Olin sel õhtul väga väsinud ja tahtsin magada,» rääkis naine ajalehele.

Ärritunud Sergei hakkas seepeale naist peksma, karjumise peale kutsusid naabrid lõpuks politsei. Ukse eest võtmed võtnud Iskakov läks naise sõnul politsei saabudes suurde tuppa justkui televiisorit vaatama. Ajal, mil Jekaterina politseinikega läbi ukse suhtles, aktiveeris mees ilma igasuguse hoiatuseta või eelneva ähvarduseta ootamatult lõhkekeha.

Naine rääkis Den za Dnjomile, et Sergei oli küll varem maininud, et oskab käsitleda lõhkeaineid, ent seda, et ta pommi kodus hoidis, ei osanud naine arvata. «Ma ei tea, miks ja kuidas ta selle lõhkas. Mäletan vaid, et tema käes oli jootekolb,» rääkis naine.

Väga tõenäoline, et varem Inglismaal ehitajanagi raha teenimas käinud, ent viimati sõjaväeosas koristajana töötanud Iskakov hukkus sealsamas. Tema surnukeha leiti plahvatuse epitsentrist.

Kuigi vahetult pärast tragöödiat rääkisid plahvatuse järel allakorrusele appi tõtanud naabrid, et nägid Iskakovi jooksmas ühest toast teise, selgus hilisema uurimise käigus, et tõenäoliselt oli see korterisse appi tõtanud naabrimees, kes puhkenud tulekahjus oma eluga riskides naise kaheaastase tütre Alisa korterist välja tõi. Naabrimehe väitel oleks ta jõudnud päästa ka alla aasta vanuse Suzanna, kui keegi oleks tema käest Alisa piisavalt kiiresti üle võtnud.

Mis Sergei Iskakovi tol õhtul nii äärmuslikule teole viis, jääbki ilmselt saladuseks. Aastakümneid temaga ühes majas elanud naabrite väitel oli mees alkoholijoobes ettearvamatu ja oli ka varem oma naistuttavatele kallale läinud.

Et Jekaterina polnud mehe seda laadi iseloomuomadust kooselu väheste kuude jooksul tunda saanud, plaanis naine Den za Dnjomi teatel Sergeiga ühise pere luua. Oma eelmisest abielust on naine veel lahutamata.

Plahvatus Tallinnas Kuldnoka tänaval
•    Tallinnas Kuldnoka 6 paneelelamu kahetoalises korteris kärgatas plahvatus ööl vastu 28. märtsi, kui politsei oli saanud teate lärmakast peretülist ja olukorda saabus lahendama patrull.
•    Politseinike ees jäi korteri uks suletuks. Veerand tundi pärast südaööd kostis korterist ootamatult plahvatus.
•    Plahvatuses said surma korteriperemees Sergei Iskakov (39) ja tema elukaaslase  peaaegu aastane laps. Vigastada sai kaheksa inimest, nende hulgas ka plahvatuse lööklaine järel kahe korteriukse vahele jäänud politseiametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles