Kevadine suurvesi tungib majadesse ja sunnib inimesi evakueerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President käis Soomaal üleujutust kaemas. Paadis president Toomas Hendrik Ilves, riigipea sisenõunik Heli Suvi, presidendi tütar Kadri Keiu Ilves ja abikaasa Evelin Ilves.
President käis Soomaal üleujutust kaemas. Paadis president Toomas Hendrik Ilves, riigipea sisenõunik Heli Suvi, presidendi tütar Kadri Keiu Ilves ja abikaasa Evelin Ilves. Foto: Algis Martsoo

Lääne-Virumaal evakueeriti eile tulvavete eest kaks inimest ja koer, kümnetel hädalistel on vesi tunginud keldrisse või isegi elutuppa ning mitmel pool võib näha üllatavaid ajutisi loodusimesid. Kui Emajõe veetase tõuseb veelgi, siis üldiselt on Lõuna-Eestis tipp juba käes.


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) hüdroloogia osakonna juhataja Juta Kuik lausus, et Lõuna-Eestis on üleujutused saavutanud oma tipu ning veetase hakkab aeglaselt langema. Ent Emajõel veel tõusuruumi on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles