Prokurör usub Arctic Sea juhtumi lahendamisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sea Maltal 30. oktoobril 2009
Arctic Sea Maltal 30. oktoobril 2009 Foto: SCANPIX

Kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise juhtumit lisaks Venemaale uurivate riikide Soome, Malta, Rootsi, Läti ja Eesti uurijaist koosneva uurimisrühma liige prokurör Lavly Lepp usub, et kui uurimisrühm jätkab tööd, siis ühel päeval leitakse ka tõde.

«Uurimisrühma töö pole seiskunud,» kinnitas Lepp Kuku raadio uudistele, lisades, et rühma eesmärgiks on selgitada välja, kui laeva hõivamine ikka toimus, siis miks see toimus.

«Kui uurimisrühm käib koos, siis jurisdiktsioon ja kohtualluvus on jätkuvalt teemaks,» kinnitas Lepp vastuseks küsimusele, kes ja mis riigis mis kuritegusid menetlema ja kohtu alla saatma peaks.

«Suur üllatus oli, et nii rohkearvuline seltskond on väga hästi hakkama saanud, vahetatakse informatsiooni, regulaarselt toimuvad kohtumised,» rääkis Lepp.

«Malta esindajad on laeval käinud, otseselt meil polegi vaja sinna pääseda. Meil on oluline selgitada välja Eestiga seotud asjad, laeva hõivamisega seotud asju uurib Vene kriminaalasi,» selgitas Lepp. «Miks ja kuidas hõivamine aset leidis, mis tegevused sellega seoses ja mis riikides aset leidsid, on vaja loomulikult välja selgitada.»

«Uurimisrühma töö pikkuse osas on praegu olemas leping, mis pikendab tööd 30. juunini. Kas seda pikendatakse või ei, sõltub, kaugele uurimine jõuab,» selgitas Lepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles