Virve ja Toomas läksid Kuldse Plaadiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti popmuusikasse panustamise eest auhinnatud Heidy Tamme ja aasta naisartist Kihnu Virve torti lõikamas.
Eesti popmuusikasse panustamise eest auhinnatud Heidy Tamme ja aasta naisartist Kihnu Virve torti lõikamas. Foto: Jelena Rudi

Eesti artistidele jagati eile taas kord Kuldseid Plaate, mille pälvivad muusikud, kes on aasta jooksul enim plaate müünud ja kelle laule on kõige rohkem raadios mängitud või internetist alla laaditud.


Aasta popmuusika auhinda Kuldne Plaat antakse välja Eesti Autorite Ühingu, Eesti Esitajate Liidu ja NCB Eesti andmete alusel. Ürituse korraldaja Auris Rätsepa sõnul on sellel auhinnal kohalikus muusika­elus oluline roll.

«Kui ei oleks Kuldse Plaadi auhinda, jääksid kõik rahva armastatud artistid tunnustamata,» ütles ta. «Sellepärast me seda auhinda juba 13. aastat järjest välja annamegi, et rahva seas enim kuulatud, enim mängitud ja enim ostetud artistid saaksid vääriliselt meeles peetud.»

Kõik tänavu auhinna saanud on Rätsepa sõnul selle igati välja teeninud, aga eriti hea meel oli tal Evelin Pange uustulnuka tiitli ja Vaiko Epliku esimese Kuldse Plaadi üle. «Kõige suurem üllatus oli tänavu aga see, et üle pika aja esimest korda ei saanud Meie Mees auhinda,» sõnas ta muigamisi.

Ka Eplik ise oli auhinna üle rõõmus. «Mul on küll väga palju erinevaid tiitleid, nagu näiteks Just!-i «säravaim suvemees», aga Kuldse Plaadi võtan vastu esimest korda elus,» ütles ta.

Aasta naisartistil Kihnu Virvel aga tuli auhinda vastu võttes suurest õnnest pisar silma. «Mul ei ole lihtsalt sõnu! See on minu elu üks tähtsamaid sündmusi,» ütles naine, kelle pereansambel pälvis teisegi eripreemia – folkmuusika populariseerimise eest.

Aasta meesartist Toomas Anni tõdes, et igale artistile on tunnustust vaja. «Eks see annab tööd ka juurde, käid jälle ajakirjandusest läbi,» märkis laulja, kel on enda sõnul nii palju esinemisi, et kuni augusti lõpuni pole näha ühtegi vaba nädalavahetust.

Anni märkis, et vaatamata raskele ajale ta esinemistele hinnaalandusi ei tee. «Püüan hinda stabiilsena hoida. Aga võib-olla olen hindu isegi natuke tõstnud,» tunnistas ta. Anni sõnul viljeleb ta laiatarbekaupa ehk tantsumuusikat, mitte nišimuusikat.

Rahvamuusikal on Anni hinnangul lööki ja seetõttu sai ka Kihnu Virve aasta naisartisti preemia.

«Ju siis on eesti inimestel sellist muusikat vaja,» ütles ta. «Lõuna-Eesti tantsuõhtule pole ju mõtet kutsuda mingit rokkansamblit, pigem vaadatakse sellist, kelle järgi saab paremini tantsida.»

Kuldse Plaadi võitjad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles