Mupo kutsub üles libataksosid vältima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiga rendiautode plafoonid pole mitte kollased, vaid valged ning taksodele esitatavaid nõudeid nad ei järgi.
Juhiga rendiautode plafoonid pole mitte kollased, vaid valged ning taksodele esitatavaid nõudeid nad ei järgi. Foto: Karli Saul.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet soovitab inimestel piraattaksosid vältida ning kutsub üles seaduserikkujatest teada andma.


«Seoses taksoteenuse kasutajate hulga suurenemisega ilmub igal kevadel pealinna tänavatele ausatele taksoteenuse osutajatele konkurentsi pakkuma hulgaliselt piraattaksosid,» teatas mupo juhataja Kaimo Järvik Raepressi vahendusel.

Ta selgitas, et tänavatele on tekkinud niinimetatud koos juhiga autorendi pakkujad, kes kasutavad oma sõidukitel klientide tähelepanu köitmiseks valgeid plafoone ja taksologosid. «Tegemist on korduvate rikkumiste tõttu taksoteenuse osutamise õigusest ilma jäetud sõidukite ja autojuhtidega. Nendel sõidukitel puuduvad kehtivad sõidukikaardid, autojuhid ei valda riigikeelt või on neil teisi probleeme, mis segavad neid seaduslikku äri ajamast,» lausus Järvik.

Legaalne takso on tema sõnul sõiduk, millele on väljastatud sõidukikaart taksoveoks ning millel peavad olema takso tunnused: plafoon, hinnakirjad ja taksomeeter koos printeriga. Sõiduki esipaneelil peab olema ka taksojuhi teenindajakaart. Kui mõni neist tunnustest puudub, võib klient taksoteenuse eest maksmisest keelduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles