TV-3 eetrissepääsu võib ohustada Kuku televisioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Ringhäälinguloa saamiseks üleriigilise teleprogrammi näitamiseks on tekkinud konkurents. Laupäeval, taotluste esitamise viimasel päeval, postitas AS Trio kultuuriministeeriumile taotluse ringhäälinguloa saamiseks, et avada Kuku televisioon. Seni oli taotluse nimetatud ringhäälinguloa saamiseks esitanud vaid EVTV ja RTV ühinemisel tekkinud TV-3.

AS Trio juhatuse esimees Rein Lang ütles vastuseks «Postimehe» küsimusele, kui ruttu Kuku televisioon on pärast ringhäälinguloa võimalikku saamist valmis eetrisse minema, et «eks siis pane käima kah».

Rääkides Kuku televisiooni võimalikust programmist, nentis Lang, et eks seebioopereid tule ka mängida. «Aga nii nagu Kuku raadioski, üritame anda rohkem uudiseid. Ma ei välista, et see saab olema telekanal mõtlevale inimesele,» ütles Lang.

Rääkides Kuku televisiooni saadete võimalikust edastamisest, ütles Lang, et saatjad kuuluvad Eesti Telekomi saatekeskusele. «Ja saatekeskusel on täiesti üks prahivedu kõik, kes neid üürib. Nad on meile andnud kirjaliku lubaduse, et juhul kui meie saame ringhäälinguloa, siis nad sõlmivad lepingu meiega,» rääkis Lang.

Langi sõnul on ringhäälinguloa saamise üks tingimusi, et programmi edastatakse vähemalt viis tundi päevas ja 35 tundi nädalas.

Rein Lang ütles, et televisiooni tegemise mõte oli AS Triol juba siis, kui 1992. aasta märtsis avati Kuku raadio. «Kuku raadio avamisel ütlesime, et AS Triol ei ole kavas avada ainult Kuku raadio, vaid ka teisi raadio- ja telejaamu. Teisi raadiojaamu on meil hetkel kaheksa ning ühel hetkel tuleb aeg, mil võib ka televisioonist rääkida.»

Vastuseks küsimusele, kui suureks peab AS Trio shansse ringhäälinguluba saada, ütles Lang: «Meie oleme käitunud vastavalt konkursi tingimustele. Nii kui konkurss välja kuulutati, käisime kultuuriministeeriumis ja küsisime üksikasjalikult, mida konkursile tuleb esitada ja missuguses vormis. Nõupidamine kestis üle poolteise tunni. Me saime teataval määral vastuseid ja teataval määral ka ei saanud. Vastavalt neile selgitustele ja «Sõnumilehes» ilmunud kuulutusele me oma taotluse esitasime.»

Lang ütles, et tema andmetel koguneb ringhäälingukomisjon homme. «Selles mõttes on see kummaline, et ma pole kindel, kas post viib esmaspäevaks kohale asjad, mis postitatakse laupäeval. Aga komisjon tuleb kokku ja ma olen komisjoni informeerinud, et meie asjad on postis. Olen ka esitanud dokumentide koopiad komisjonile koos laupäevase postitempliga varustatud paberiga.»

Rein Lang on ETAle nimetanud kummaliseks üleriigilise telekanali avaliku konkursi kuulutuse ilmumist «Sõnumilehe» 15. leheküljel. «Konkurss kuulutati avalikult välja 7. veebruaril ja taotluse esitamise viimane tähtaeg oli 17. veebruar. Ilmselt ei oodanud kultuuriministeerium peale TV-3 teiste huviliste osavõttu,» ütles Lang ETAle.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles