Surmaga lõppenud avarii tekitaja mõisteti tingimisi vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Viru maakohus mõistis 49-aastase Anatoli surmaga lõppenud avarii tekitamise eest tingimisi vangi.


Avarii juhtus 5. septembril 2007. aastal Vaivara vallas Narva-Mustajõe maantee kuuendal kilomeetril, kus 56-aastane Valentina peatas oma sõiduauto Audi 80. Sõiduautoga VAZ-2109 sõitnud alkoholijoobes Anatoli sõitis Audile tagant otsa.

Liiklusõnnetuse tagajärjel sai Valentina viga ja ta paigutati Narva haiglasse trauma osakonda. Üks VAZis olnud kaasreisija sai kerge vigastuse ja talle osutati Narva haiglas esmaabi ja lubati kodusele ravile. Teine VAZis olnud kaasreisija suri sündmuskohal.

Nii Valentina kui Anatoli said süüdistuse mootorsõiduki juhina liiklusnõuete rikkumises, millega ettevaatamatusest põhjustati inimese surm

Kohus mõistis Anatolile karistuseks kolm aastat vangistust, kuid lühimenetluse tõttu vähendati seda aasta võrra.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning kandmata karistus on üks aasta 11 kuud ja 27 päeva vangistust, millest kuulub koheselt ärakandmisele kuus kuud vangistust, ülejäänud karistuse osa üks aasta viis kuud ja 27 päeva vangistust on mõistetud tingimisi 18- kuulise katseajaga.

Katseajal on Anatoli allutatud kriminaalhooldusele ning kohustatud järgima kontrollnõudeid.

Lisakaristusena on Anatolilt ära võetud mootorsõiduki juhtimise õigus 3 aastaks.

Sama kohtuotsusega on Valentina tunnistatud süüdi mootosõiduki käitusnõuete rikkumise eest, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm ja karistuseks on talle mõistetud kolm kuud vangistust.

Lühimenetluse kohaldamise tõttu on mõistetud karistus vähendatud 1/3 võrra ning lõplikuks karistuseks on mõistetud kaks kuud vangistust, mida ei pöörata täitmisele tingimisi 3-aastase katseajaga.

Anatolilt on välja mõistetud sundraha ja kriminaalmenetluskulud kogusummas 8846,12 krooni.

Valentinalt on välja mõistetud sundraha ja kriminaalmenetluskulud kogusummas 6728 krooni.

Anatolilt ja Valentinalt on solidaarselt välja mõistetud ekspertiiside maksumused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles