Tallinn loobus linnaosade kaotamisest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna volikogu tunnistas kehtetuks aastataguse otsuse linnaosade tegevuse lõpetamise kohta.


Vastavalt mullu 19. veebruaril muudetud Tallinna põhimäärusele pidanuks 7. märtsist 2011. aastast korraldatama linnaosavalitsused ümber linnavalitsuse piirkondlikeks ametiteks ning lõpetatama linnaosade tegevus Tallinnas. Nüüd nõustus volikogu 58-häälselt linnavalitsuse ettepanekuga loobuda sellest sammust, teatas Raepress.

Ettepanekut põhjendas linnavalitsus praeguseks riigielu olulise küsimusena taas päevakorrale tõusnud haldusreformiga, mis võib muuta nii osavalla kui linnaosa regulatsiooni.

Riigikogu menetluses on samuti avaliku teenistuse seaduse eelnõu, mille kohaselt tuleks kogu Tallinna ametiasutuste struktuur ümber korraldada. Samuti on oluline arvestada linnaosaga seotud identiteeti. Ühtlasi leppisid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond oma koalitsioonileppes kokku säilitada Tallinnas linnaosad.

«Sotsiaaldemokraatidel on hea meel, et volikogu otsustas säilitada Tallinna kaheksa ajaloolist linnaosa. Koalitsioon asub nüüd arutama linnaosade õiguste võimalikku suurendamist. Esimene samm on selles suunas juba astutud - aktiivsed asumiseltsid on kaasatud linnaosade halduskogude töösse,» teatas linnavolikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles