Urmas Tooming: unistus Lasnamäe trammist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Lasnamäe ja kesklinna vahel kihutama hakkavast kiirtrammist hakati rääkima juba siis, kui kaevati Lasnamäe kanal ehk Laagna tee. Sellest on möödunud rohkem kui 30 aastat. Asja ei ole aga trammist siiani saanud.


Tallinna linnajuhid ei jäta siiski jonni. Kui Toompea ajab oma kiusu ega taha trammiprojektile kuidagi euroraha anda, püüab linnapea Savisaar mingil muul viisil oma valimislubaduse täide viia.



Järgmine lootus on pandud hiinlastele, kes oskavad ehitada maailma kõige kiiremaid ronge ning pakuvad heal juhul ka raha. Tuleb vaid kokkuleppele jõuda.



Majandusministeerium linna trammiprojekti vähemalt praegu veel väga tõsiselt ei võta, sest ei pea prantslaste koostatud tasuvusuuringut piisavalt täpseks.



Kardetakse, et trammiga võib minna samamoodi kui linnahalliga, mille rahastamisskeemile rahandusminister Ligi käe ette pani.



Lasnamäe elanikuna tahaksin aga küll, et mingil ajal saaksin mugava ja kiire trammiga kesklinna, hiljem ka Mustamäele ja Õismäele sõita. Seetõttu hoian Savisaarele pöialt, et trammitee ehitus lähiajal alata saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles