Norra politseinik kinkis vigastatud eridemineerijale erilise tooli, Miljon krooni raviks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM/BNS/ETA

Eile pärastlõunal kell üks andis Bergeni linna politseinik ja ühiskonnategelane Arvid Eik pommiplahvatuses üliraskelt viga saanud demineerijale Arne Lokile päästeameti koolituskeskuses üle spetsiaalse tugitooli, mida saab liigutada käte abita.

Arvid Eik ütles, et labakätest ilma jäänud mehe aktiivsesse ellu tagasitoomiseks tuleks toolile lisada ka telefonisüsteem, mille kasutamiseks pole sõrmi vaja.

Eik kinnitas, et Norra politsei ja päästeamet teevad Loki aitamiseks kõik, mis nende võimuses. Loki enda suurimaks sooviks on osaliselt nägemine tagasi saada. Päästeameti pressiesindaja Tiit Tambi sõnul on lõppjärku jõudmas läbirääkimised kahe USA tippraviasutusega. Lähinädalatel peaks selguma, kas Lokk saadetakse ravile USA Marylandi osariigis asuvasse Baltimore’i kliinikusse või Georg Washingtoni instituuti, ütles pressiesindaja.

Korralikuks raviks USAs on tarvis koguda ligikaudu miljon krooni. Arne Loki fondi on praeguseks annetusi tehtud üle 250000 krooni. Peale selle on USA väliseesti ühingud demineerija toetuseks korraldanud korjandusi, millest on laekunud 12 000 USA dollarit.

Fondist on seni välja võetud 25000 krooni, et tasuda Lokile tehtud uuringute eest Norras ja Moskvas.

Päästeameti kogenuimaid demineerijaid Arne Lokk sai vigastada mullu 28. detsembril, kui ta tegi Tallinnas kahjutuks auto alla pandud pommi. Plahvatus rebis talt käelabad, vigastas silmi ja kahjustas tugevalt nägu.

Samuti otsitakse võimalusi paigaldada Lokile elektroonilised käelabad.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles