Roolirike kandis jahi Hiiumaa lähistel madalikule

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa Suursadam.
Hiiumaa Suursadam. Foto: Küllike Rooväli

Südaöö paiku palus piirivalve abi roolirikke tõttu Hiiumaa lähistel madalikule triivinud jaht, mis hiljem ise liikuma pääses.


Eile kell 23.55 helistas Kärdla piirivalvekordonisse naisterahvas, kelle sõnul olid ta tuttavad oma lõbusõidujahiga Mathilda teel Pirita sadamast Hiiumaal asuvasse Suuresadama sadamasse, vajavad abi jahi pukseerimisel sadamasse, teatas piirivalveamet.

Naise sõnul oli alusel ilmselt roolirike, kuna jahti ei olnud võimalik juhtida.

Kuna ilmaolud õnnetuse hetkel olid väga halvad, tuul puhus idast puhanguti kuni 17 m/s, olid piirivalvurid korduvalt telefoni teel ühenduses jahi pardal viibinud kahe meeskonnaliikmega. Meeskonna teatel neil tervisega probleeme ei olnud.

Merel olles oli lõbusõidujaht Mathilda juba jõudnud triivida madalikule ning sel hetkel kui piirivalvurid jahi lähedale jõudsid vajas alus abi ka madalikult lahti tõmbamisel.

Madalikule sõitnud Mathilda asus õnnetuse hetkel Suuresadamast umbes
5,5 kilomeetri kaugusel, laidude vahel.

Kuna juhtumipaigas oli vesi liiga madal, ei saanud piirivalvekaater jahi juurde sõita ning abivajajad otsustati kaldale toimetada kaatri operatiivpaadiga.

Veel enne, kui piirivalve jõudis operatiivpaadi vette lasta, sai lõbusõidujaht tänu tugevale tuulehoole ise madalikult lahti. Jahi rool, mis enne madalikule triivimist ei kuulanud kaptenit, tundus, et enam ei streikinud ja jahimeeskond otsustas teekonda Suuresadamasse jätkata omal jõul.

Piirivalvekaater jäi Mathildat turvama kuni sadamas sildumiseni. Mathilda sildus Hiiumaa Suuresadamas kell 2.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles