Arengupartei ei taha olla opositsioonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Seni ametlikult registreerimata Arengupartei volikogu otsustas eile, et Arengupartei ei ole opositsioonipartei. Partei esinaine Andra Veidemann ei välistanud võimalust, et Arengupartei võib liituda praeguse või tulevase valitsuskoalitsiooniga.

Andra Veidemanni sõnul leidis Arengupartei volikogu eile, et Arengupartei ei ole põhimõtteliselt opositsioonipartei. Partei aseesimees Arvo Junti lisas, et praegu Riigikogus koos töötavat opositsiooni ei ole.

Veidemanni sõnul tahab Arengupartei aktiivselt ja positiivselt osaleda nende probleemide lahendamisel, mis Eesti ühiskonnas on. Erakonna juhatuse liige Krista Kilvet lisas, et opositsioonis ei suuda Arengupartei oma programmilisi seisukohti realiseerida.

Samas lisas Veidemann, et Arengupartei opositsiooni mittekuulumine ei tähenda, et tingimusteta toetataks koalitsiooni eelnõusid.

Rääkides võimalikest läbirääkimistest valitsuskoalitsiooni esindajatega Arengupartei kaasamiseks koalitsiooni, ütles Veidemann, et läbirääkimisi pole olnud, küll on olnud kohtumisi. Veidemanni sõnul pole välistatud, et Arengupartei võib vastavalt vastastikusele huvile liituda praeguse või järgmise valitsuskoalitsiooniga.

Rääkides eelseisvatest kohalike omavalitsuste valimistest, ütles Junti, et Tallinnas on Arenguparteil kavas välja minna oma nimekirjaga, kuigi ei välistata ka teisi võimalusi. «Näiteks Koonderakond on öelnud, et läheb Tallinnas valimistele oma nimekirjaga. Ma ei näe põhjust, miks näiteks mitte minna koos nendega,» lisas Junti.

Arenguparteis on praegu ligi 300 liiget, kuid partei registreerimiseks on vaja 1000 liiget. Arvo Junti sõnul on raske prognoosida, millal tuhande liikmeni jõutakse. «Ei välista, et selle aasta sees,» lisas Junti.

Arengupartei liikmetest alla poole on endised Keskerakonna liikmed.

Arengupartei organisatsiooni alged on 10 maakonnas. Suurim organisatsioon on Tallinnas, kus Arenguparteisse kuulub 160 inimest, sealhulgas 60 erakonna üliõpilastekogu liiget.

Arengupartei volikogu valis eile partei juhatuse esimeheks Arvo Junti. Arengupartei juhatusse kuuluvad lisaks Juntile Andra Veidemann, Ando Hagel, Rein Karemäe, Toivo Keva, Krista Kilvet, Kersti Kracht, Maido Pajo, Garri Suuk, Argo Tamm ja Mart Ummelas.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles