Eesti ei kaalu minarettide keelustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkasid kandvad naised.
Burkasid kandvad naised. Foto: AFP / Scanpix

Valitsuses usuküsimusi kureeriva regionaalminister Siim Kiisleri hinnangul ei ole Eestis põhjust minarettide ehitamist ja burkade kandmist piirata.


«Ma loodan, et meil ei teki selliseid probleeme, kuid välistada seda ei saa,» ütles Kiisler BNSile. «Ühiskond areneb ja kindlasti me ei suuda kõiki tulevikuprobleeme ette näha.»

Kiisleri sõnul peavad igasugused täiendavad seadused ja piirangud teenima selget eesmärki ning neid ei saa kehtestada igaks juhuks. «Me peame hoidma oma seadusandluse võimalikult selge ja lihtsa. Praegu ma selliste piirangute järgi vajadust ei näe,» ütles Kiisler.

Mitmel pool Euroopas on ühiskonnas tekkinud elav arutelu erinevate islamiusu sümbolite kasutamise piiramise ümber. Belgias jõuab veel sel kuul parlamendi täiskogu ette eelnõu, millega esmakordselt Euroopas keelataks avalikes paikades nägu varjava islamirõiva burka kandmine.

Uute minarettide ehitamine on keelatud Šveitsis ning arutatud on seda ka mitmel pool mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles