Kohus karistas kindlustuskelmi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kuressaare kohtumajas mõisteti tingimisi vangistus 31-aastasele mehele, kes mullu veebruaris valeandmeid esitades kindlustusfirmalt raha välja pettis.


Varem kaks korda kriminaalkorras karistatud mees tunnistati süüdi kelmuses ning talle mõisteti kuue kuu pikkune vangistus tingimisi 18-kuulise katseajaga, kirjutab Oma Saar.

Süüdistuse järgi esitas ta 18. veebruaril digitaalselt temale kuuluvalt e-posti aadressilt Salva kindlustusele valede andmetega tulutõendi, mille tulemusena sai kindlustushüvitist 10 553 krooni rohkem.

Mees muutis omavoliliselt ajavahemikus 1.07.2008 - 31.01.2009. aastal sotsiaalmaksuga maksustatava väljamakse suurust 26 085 kroonilt 4679 kroonile, eesmärgiga saada 2008. aasta novembri ja detsembri eest püsivat töövõimetusest tulenevat kindlustushüvitist suuremas ulatuses, kui tal olnuks õigus saada.

Tema esitatud andmetest lähtuvalt tegigi kindlustusfirma suuremaid väljamakseid, mis tänaseks on tasaarveldustega kohtualuselt taas kinni peetud.

Lisaks sellele tuleb kohtualusel maksta ka 6525 krooni sundraha ja riigiõigusabiga seonduvad kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles