Täitevameti peadirektor lahkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOOMAS SILDAM

Viimaste kuude kolmes vangide põgenemises oma süüd tunnetav täitevameti peadirektor Heikki Sikka lahkus eile ametist.

Täitevameti peadirektor Heikki Sikka esitas eile pärastlõunal justiitsminister Paul Varulile lahkumisavalduse, mis rahuldati. Täitevameti esimese mehe kohusetäitjaks nimetati justiitsministeeriumi nõunik Olavi Israel (25), kes on lõpetanud riigikaitseakadeemia korrektsioonikolledzhi.

Peadirektori ametikoha täitmiseks kuulutatakse välja avalik konkurss.

Heikki Sikka esitas lahkumisavalduse pärast seda, kui ööl vastu möödunud reedet põgenes Tallinna keskvanglast kaks tapmises ja kaks röövimises süüdi mõistetud ohtlikku kurjategijat. Erinevail hinnanguil võisid nad põgenemist ette valmistada kaks kuni neli kuud, mille jooksul kaevasid käigu oma kambrist kõrvalasuva vanglahaigla tühja keldrisse, kus enne asus profülaktooriumi töökoda.

Nelikpõgenemine avastati mitu tundi hiljem ning põgenikud said jälitajate ees suure edumaa. Eile õhtuks polnud neist kedagi tabatud.

Reedene põgenemine oli viimaste kuude kolmas selline juhtum. Enne seda põgenes kakskümmend inimest Harku interneeritute laagrist ja veel varem seitse noorkurjategijat Viljandi noortevanglast.

Pärast kurjategijate edukat nelikpõgenemist Patarei vanglast väitis justiitsminister Paul Varul, et täitevameti juhtkonnas tuleb teha personaalseid muudatusi. Konkreetselt nimetati peadirektor Heikki Sikka ja tema esimese asetäitja Valeri Kravetsi nime.

Justiitsminister Paul Varul ütles BNSile, et täitevameti peadirektori asetäitja Valeri Kravets jätkab esialgu oma ametikohal kuni ametkondliku juurdluse lõppemiseni, mis algatati seoses eriti viimasel ajal sagenenud põgenemistega vanglatest.

«Kindlasti karistatakse Kravetsit ja Patarei vangla direktorit Raivo Allikat,» kinnitas Varul.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles