Tartu Raadio laiendab oma leviala Tallinnani, Pärnu elas kaks päeva ajast maas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALO LÕHMUS

Eile viie aasta vanuseks saanud Tartu Raadio kavatseb oma leviala laiendada ning saada kuulatavaks kogu Tallinna-Tartu-Võru maanteel.

Praegu on Tartu Raadiol tütarraadiojaam Põltsamaal, mis kindlustab programmi kuulatavuse Paideni. Uue antenni paigaldamine Tartu Soinaste raadiomasti laiendas raadio leviala ka Viljandi suunas.

Raadio Tartu programmidirektori Madis Ligi sõnul ostis jaam endale Ameerikast uue saatja, mis peaks tööle hakkama lähiajal. Ligikaudu 700 000 krooni maksma läinud saatja paigaldatakse Tartusse, suurendades Tartu Raadio leviala ka lõuna suunas.

«Oleme saanud loa panna saatja üles ka Ardusse. Virumaal Tamsalus hakkab meie programmi suures osas transleerima sealne Panda Raadio. Nii peaksime muutuma kuulatavaks kogu Tallinna-Tartu-Võru maanteel,» rääkis Ligi.

Programmidirektor kinnitas samas, et Raadio Tartu eesmärk ei ole laieneda üle Eesti kuulatavaks raadiojaamaks.

Tallinna kommertsjaamadest on oma kuulatavust Tartusse laiendanud Raadio Kuku, Raadio 2, Raadio Uno ja Raadio Love.

AS Raadio Tartu juhatuse esimees Vello Lään ei nõustunud avalikustama raadio käivet ja kasumiprognoosi, märkides vaid, et jaama majanduslik seis paraneb pidevalt. Lääne väitel on Tartu Raadiol ligi 100 000 kuulajat.

AS Tartu Raadio kuulub 80% ulatuses erakapitalile, suurim aktsionär on eraettevõtja Andrus Ansip.

Artikli algusesse, lehekülje algusesse, esileheküljele

URMAS KALDMAA

Pärnu kolm tänavakella näitasid kaks päeva õige aja asemel talveaega. Põhjus oli kellamehhanismide europrogrammis, mida sai välja lülitada alles esmaspäeva hommikul.

Kelli hooldava firma Elwo töödejuhataja Enn Jaagori sõnul nägi ta juba pühapäeval, et kellad on omapäi talveajale üle läinud. Kuna aga kelli juhtiv aparatuur ei asu mitte ajanäitaja sees, vaid köetavas ruumis, siis ei pääsenud ta neile kohe ligi. Alles esmaspäeval, kui asutused tööle hakkasid, pääses meistrimes mehhanismi juurde osuteid nihutama.

Kõik kolm Pärnu kella on saadud Rootsist. Juba tehase poolt on neile sisse programmeeritud täpne aeg, millal talve- või suveajale üle minna. Siis tehases ei teatud veel, et sel aastal otsustab enamik Euroopa riike kelli tagasi lükata kuu aega hiljem.

Enn Jaagori sõnul ei saa ka kellade programmi muuta. Kevadel, kui suveajale üle minnakse, tuleb jällegi kellade osuteid sättima minna.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles